czwartek, 3 lutego 2011

RAR-2 KAT 03.3 PODSTAWOWE TYPY KUCHNI, ICH POWIERZCHNIA ORAZ NAJKORZYSTNIEJSZA LOKALIZACJA

3 TYPY KUCHNI:
  • wnęka kuchenna [5-6m2]
  • kuchnia [8-10m2]
  • kuchnia + jadania [12-14m2]
RODZAJE KUCHNI:
  • otwarta [w postaci aneksu, otwarta na resztę mieszkania]
  • zamknięta [kuchnia laboratoryjna-robocza - niewielkie pomieszczenie, czasem kuchnia razem z jadalnią]
LOKALIZACJA KUCHNI:
  • orientacja: północny-wschód, północny-zachód
  • powiązana funkcjonalnie z pokojem dziennym, jadalnią
  • z widokiem na ogród, miejsce zabaw dzieci, furtkę wejściową, wejście do domu
  • doświetlenie światłem dziennym [do 6m] za wyjątkiem kuchni laboratoryjnej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz